Eestlased on praktilise
meelega rahvas ja ilmselt tundub vaiba paigutamine kohta, kus mustus sõna otseses
mõttes lendab, nii mõnelegi hullumeelse ideena. Siiski on köögivaibal eeliseid,
mis mõnikord kaaluvad üles isegi selle sagedased pesukorrad.
Paljudes köökides on põrand
plaaditud, kuna keraamiline plaat kardab vähem vett kui näiteks puidust põrand
ning seda on ka lihtsam puhastada. Plaaditud põrand on aga kõva ning kui sa liigud
köögis palju ringi, võid üsna pea hakata tundma seljavalu. Seda põhjustab
põrutus, mis saab selgroole osaks iga kord kui astud. Pehmemast materjalist
põrand neelab osa põrutuse jõust endasse ning seljale langeb väiksem koormus.
Lahendus? Vaip. Sa ei pea kogu
köögi põrandat vaibaga katma, vaid võid asetada paraja suurusega ribavaiba
kõige käidavamale alale. Põrand pehmeneb oluliselt ning ka sinu selg on sulle
tänulik.
Lisab köögile värvi
Köögivaipa ei pea soetama ainult
puht praktilistel kaalutlustel. Kui köök tundub igavavõitu, on sellele lihtne lisada
vürtsi mõne huvitava vaiba abil. Värvivaest kööki on samuti kerge elustada
vaibaga.
Eriti trendikas on paigutada vaip
söögilaua alla, mis muudab selle koheselt interjööri pilgupüüdjaks. Ka ei satu
seal vaibale nii palju mustust ja pritsmeid kui pliidi juures, kui just mõni
(noorem) pereliige pole eriti pudistav sööja :)
Suur rasvane miinus
Pole just kuigi raske arvata, mis
on köögivaiba suurimaks puuduseks. Tõsi ta on, et köögis määrdub vaip kiiresti
ning selle puhastamine pole niisama lihtne kui lapiga üle pühkimine. Tasub osta
vaip, mis on masinpestav, näiteks kaltsu- või vinüülvaip. Mängida saab ka
mustriga ja valida selline, mille pealt paistab mustus vähem välja.
Hoidu pikakarvalistest ja
käsitöövaipadest – nende koht ei ole köögis.
Kirjuta esimene kommentaar